Ny aktørdrevet turisme-inspiration – en spændende udvikling af Sønderborgs turistservice, men vi mangler stadig en samlet plan

Bestyrelsen, den 10. marts 2020

Sønderborg Kommune har taget et modigt initiativ for at udvikle Sønderborgs turistservice.

Sammen med turistforeningen har kommunen udpeget 10 private turistaktører, som er særligt velplaceret i forhold til turisternes færden i vores lokalområde, og etableret 10 nye ‘Turist-inspirationer’ i vores område.  Med et slag har vi mangedoblet de officielle kontaktpunkter mellem turist-service-organisationen og vores turister, og vi har taget et positivt skridt til at styrke samarbejdet mellem den lokale turist-service-organisation og de private turistaktører.

Vi bakker op om denne udvikling, og vi glæder os til at følge turisternes brug af de nye ‘Turist-inspirationer’.

Men, vi er også meget opmærksomme på, at dette alene er et første positivt skridt i retningen mod at fremtidssikre turisme-service i Sønderborg. Der er en lang række yderligere spørgsmål der presser sig på:

  • Hvad skal der ske med turistbureauet? Skal der være bemandede kontorer i Nordborg og Gråsten? Hvad er den bedste funktion og beliggenhed af fremtidens bureau?
  • Hvem skal have ansvaret for den samlede lokale turist-service?  Kommunen, Turistforeningen, Destinationsselskabet?
  • Hvordan sikrer vi den bedste sammenhæng mellem det lokale turisme-samarbejde i Sønderborg og Destination Sønderjylland?
  • Hvordan tilrettelægger vi bedst den lokale digitale kommunikation til turisterne? Kan vi blive enige om én stærk digital platform, der også tager lokale hensyn til Nordborg, Gråsten, Augustenborg m.v.?
  • Hvordan fordeler vi bedst indsatsen mellem digital kommunikation og trykt kommunikation?

I 2023 forventer vi en markant øget tilstrømning af turister med åbningen af nyt ferieresort på Nordals, og det haster derfor med at skabe en samlet plan for hvordan Sønderborg vil forberede sig professionelt og relevant til at yde lokal turisme-service i verdensklasse i 2023, og hvordan konceptet skal udvikle sig videre frem mod 2025.

Turistforeningen mener, at der skal sættes fuld fart på etableringen af en samlet plan for design, organisering og levering af fremtidens turisme-service i Sønderborg.

 

Fakta:
Læs mere om de 10 nye turistinspirationer her

-Bestyrelsen